Nemezelő tábor

Nemezelő tábort szervezünk 7-17 éves gyerekeknek!
De mi is az a nemez? Nem más, mint összegubancolódott birkaszőr, ami gyúrás és meleg víz hatására időtálló anyaggá változik. A nemez a legrégebbi kelmefajtánk, hiszen 3000 éves múltra tekint vissza. Őseink kiválóan felismerték és

hasznosították a gyapjút, Ázsiában ma is nagy hagyománya van a nemezelésnek. Ezt a hagyományt próbáljuk mi is átörökíteni és továbbadni a jövő nemzedékének, hogy ne merüljön feledésbe ez a különleges tevékenység. Nagyszerű érzés átélni azt, amikor a lágy, puha gyapjúkupacokból meleg víz és mozgatás hatására erős, időtálló anyag válik. Mindezt saját kezünk munkája által! A gyerekek részesei lesznek egy olyan alkotó folyamatnak, amely fejleszti kézügyességüket, türelmüket, kitartásukat és nem utolsó sorban szépérzéküket.

Nemezelő tábor rövid programja:

A gyerekek a táborvezetők kíséretében indulnak vonattal a nagy állomásról, Marosvásárhelyről 14.30-kor, amit megelőz egy 13.45-kor történő gyülekező. Az érkezés Maroshévízre 17.30-kor lesz, amit 20 perces gyaloglás követ a Farkas-lak turistaházhoz. Marosvásárhelyen kívüli települések esetén kérjük a szülőket, hogy gyerekeikkel 17.00 és 18.00 óra között érkezzenek a Farkas-lak turistaházhoz, utolsó nap, távozáskor 13.00 és 14.00 óra között várjuk vissza a szülőket. A szobákba való elrendezés után ismerkedő játékok következnek, amit a vacsora követ. Evés után folytatjuk az esti programot, interaktív játékokat. Az elkövetkezendő napokban a fő tevékenység a nemezelés lesz. A gyerekek olyan szakórán vesznek részt minden nap 10.00-14.00 óra között, amely során nemcsak gyakorlati, hanem elméleti tudást is szereznek. Az oktatás két csoportban zajlik: kezdő és haladó szinten. A tábor ideje alatt a kezdő csoport elsajátítja a nemezelés alapjait, személyes tárgyakat, játékokat létrehozva, míg a haladó csoportban mindenki elkészítheti saját kis nemeztakaróját, papucsát vagy kalapját. Ebéd után a pihenőt követően folytatjuk a be nem fejezett munkákat, közösségi játékokat játszunk. A további napokban sor kerül egy rövid, 5 km-es túrára is, ahol megismerhetik a környék jellegzetes hegyvonulatait, növényvilágát, a termál vízesést. Szabadidőben lehetőség nyílik a közös alkotásra, gólyalábak kipróbálására. A több napos alkotást utolsó előtti nap strandolással koronázzuk meg, amit az est fénypontja , a buli követ. Utolsó napra nem marad más, mint a kiértékelés, majd ebéd után, 14.25-kor a vonattal visszaindulunk Marosvásárhelyre. Az érkezés 18.15-re várható a nagy állomásra.

Tábor infó

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora, tea, forrásvíz
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Utazás

Vonattal Marosvásárhelyről a táborba és vissza.

Programok és kellékek

- nemezelés
- gyapjút biztosítunk


Extrém

Sportos

Kreatív

Nehézség

időpontok, ár

Korosztály: 7-17

kedvezmények

 

10%-os testvérkedvezmény

* A testvérkedvezmény egy táboron belüli iratkozás esetén érvényes
** A kedvezmények nem adódnak össze!


 

Beiratkozás


fényképek

Beiratkozás a táborba