Kézműves tábor

Maroshévízi kézműves tábor
Idén nyáron is sok új ötlet és játék vár rád a maroshévizi Farkas-lak-ban zajló kézműves táborban. A tábor a nyári szabadidő hasznos eltöltéséhez biztosít lehetőséget. Célunk elsősorban a kézügyesség és a kreativitás fejlesztése, az alkotói munka segítése, ösztönzése.

A tábor ideje alatt igyekszünk olyan nem mindennapi tevékenységeket bemutatni, amelyekkel ritkán találkoznak az iskolai kézimunka órák során, mint például a batikolás, nemezelés, szalvéta technika, gyöngyfűzés, makramé, fafaragás. Az egyéni munkák mellett lehetőséget kapnak a kis művészek együttdolgozni, megélve a közös munka alkotó örömét. A kézműves táborban nemcsak új technikákkal ismerkedhetünk meg, hanem felelevenítjük a régi mesterségeket is egy játékos, interaktív bemutató során. A táborban résztvevők megtanulják a különleges eszközök használatát, továbbá azt is, hogyan kamatoztathatják megvalósításra váró ötleteiket. Célunk a bemutatott technikákkal egy olyan alkotó folyamat elindítása, amely a gyereket hazatérése után tovább ösztönzi az alkotásra és további új technikák kipróbálására.
Az alkotó tevékenység mellett aktív pihenésre, kirándulásra, strandolásra, játékra is lehet számítani. Minden program a szabadban, friss levegőn zajlik, ha az idő is engedi. Az élményszerű, felfedező tanulás mellett nem szabad megfeledkeznünk a táborok nevelői hatásáról sem:
- testi, szellemi, érzelmi felfrissülést nyújt,
- önfeledt kikapcsolódást, játékot biztosít,
- hozzájárul az önállósulás fejlődéséhez, társaskapcsolatok kialakulásához.
A tábort első sorban kreatív, alkotni vágyó és szerető gyerekeknek ajánljuk, de szívesen látjuk azokat is, akik valami újat szeretnének kipróbálni.

Kézműves tábor rövid programja:

A gyerekek a táborvezetők kíséretében indulnak vonattal a nagy állomásról, Marosvásárhelyről 14.30-kor, amit megelőz egy 13.45-kor történő gyülekező. Az érkezés Maroshévízre 17.30-kor lesz, amit 20 perces gyaloglás követ a Farkas-lak turistaházhoz. Marosvásárhelyen kívüli települések esetén kérjük a szülőket, hogy gyerekeikkel 17.00 és 18.00 óra között érkezzenek a Farkas-lak turistaházhoz, utolsó nap, távozáskor 13.00 és 14.00 óra között várjuk vissza a szülőket. A szobákba való elrendezés után ismerkedő játékok következnek, amit a vacsora követ. Evés után folytatjuk az esti programot, interaktív játékokat. Az elkövetkezendő napokban a fő tevékenység a kézművesség. A szakórák ebédig tartanak 10.00-től 14.00 óráig, pihenővel megszakítva. Ez idő alatt a gyerekek csoportokra osztva, körforgásszerűen iskerkedhetnek meg többféle technikával a különböző műhelyekben. Ebéd után a pihenőt követően folytatjuk a be nem fejezett munkákat, közösségi játékokat játszunk. Állandó műhelynek számít a fafaragás, ahol egy vagy két elkezdett munkadarabot faragnak folyamatosan az alapoktól, azaz a szabadrajztól kezdődően. A további napokban sor kerül egy rövid, 5 km-es túrára is, ahol megismerhetik a környék jellegzetes hegyvonulatait, növényvilágát, a termál vízesést. Szabadidőben lehetőség nyílik a közös alkotásra, gólyalábak kipróbálására. A több napos alkotást utolsó előtti nap strandolással koronázzuk meg, amit az est fénypontja , a buli követ. Utolsó napra nem marad más, mint a kiértékelés, majd ebéd után, 14.25-kor a vonattal visszaindulunk Marosvásárhelyre. Az érkezés 18.15-re várható a nagy állomásra.

Tábor infó

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora (tea, forrásvíz)
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Oktatók száma: 3

Szállítás

Vonattal Marosvásárhelyről a táborba és vissza.

Extrém

Sportos

Kreatív

Nehézség

időpontok, ár

Korosztály: 7-14

kedvezmények

 

10%-os testvérkedvezmény

* A testvérkedvezmény egy táboron belüli iratkozás esetén érvényes
** A kedvezmények nem adódnak össze!


Támogatók:

A fenti árkedvezmény a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és Communitas Alapítvány támogatásának köszönhető.

 

300 lejes voucher:

A Maros Megyei Tanács jóvoltából a ForCamp Egyesület felajánl egy 300 lejes utalványt a nehezebb körülmények között élõ gyerekek számára. A helyek száma korlátozott.
A jelentkezési kritériumok a következõek:
- a család havi bruttó jövedelme nem haladhatja meg a 5100 lejt
- Maros megyei lakcím kötelezõ
Szükséges dokumentumok:
- a szülõktõl munkahelyi igazolás


A szükséges dokumentumokat elektronikus formában várjuk a office@forcamp.eu email címre, augusztus 1-ig.

Beiratkozás

Beiratkozás a táborba