Animátorképzés

Szabadidőszervező képzés
A szabadidő szervező az a lelkes játékvezető, aki közösségfejlesztő munkájával gyerekprogramokat vezet le játékosan, pörgősen, maximális odaadással. 15 órás képzésünket olyan fiataloknak ajánljuk, akik élménypedagógiai módszerekre alapozva szerezhetnek tapasztalatot, megismerhetik és elmélyíthetik a játékosítás folyamatát.

A képzés során szerzett ismeret felhasználható délutáni gyermekprogramoknál, kreatív alkotótevékenységeknél, pedagógusi munkában, nyári táborokban, önfejlesztés céljából. Célközönség: 16-22 éves korú fiatalok, egyetemisták, pedagógusok, nevelők, fejlesztők.

Animátor képzés rövid programja:

Gyülekezés délelőtt 9-kor a Bornemissza-ház udvarán (Târgului utca, 1), Marosvásárhelyen, amit a játékos képzés követ 13.00 óráig. 13.00 és 14.00 óra között pihenő, ebédszünet, majd a képzés folytatása következik 19.00 óráig. Következő nap a képzés 9 és 14.00 óra között zajlik.

Röviden Orbán Imoláról

2006 megálmodtam és megalapítottam barátaimmal a Bóbita csapatot. Célunk különleges gyermekprogramok szervezése, kimozdítás, új értékek felismerteése, kostolgatása a gyermek szülői kapcsolatok révén. Gyermekrendezvények szervezése, animátorképzések.

Folyamatosan szükségét érzem még ennyi év után is tisztázni az élménypedagógia fogalmát, és a játékosítás mellett kiválasztani azt a pillanatot amikor a játék maga a módszer, és a pedagógus nem játékmester hanem tanulási szituációkat teremtő művész. Felismertetni, lehetőséget adni arra, hogy kipróbálják a résztvevők azokat a módszereket amelyek nem eltávolítanak magunktól (gondolok itt a nevelő, fejlesztő, pedagógusra) ami nem azt várja tőlünk, hogy eldobjunk minden eddigi bevált módszert, hanem segít színezni, felismerni belső erőforrásainkat. Aztán a Flow élményben közel kerülni a gyermekhez, hogy Ő is egyre közelebb kerülhessen önmagához. Innen indítaní új utakra.

Pedagógus továbbképzés

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora (tea, forrásvíz)

Rövid leírás

Kit nevezünk jó pedagógusnak? Sokszor tevődik fel ez a kérdés, de mi alapján döntjük el? Többek közt erre a kérdésre is választ találhatnak abban a táborban, amit pedagógusok számára szervezünk. Az első táborunk témája: Személyiségfejlesztés élménypedagógia módszereivel.  Cél személyiségfejlesztés az iskolában, óvodában, cselekedtető nevelés elvére kidolgozott komplex élménypedagógiai képzés. 30 órás képzésünket olyan pedagógusoknak ajánljuk, akik szeretik a kihívásokat, közösségi, interaktív játékokat, a tapasztalati tanulást, élménypedagógiát.

Rövid program

Érkezés délután 17.00 órakor Maroshévízre, a Farkas-lak turistaházba, amit a regisztráció, majd a környezet megismerése követ és kezdetét veszi a képzés.

Válaszható tematikák:

1. Élménypedagógia-értékpedagógia alapképzés
2. Személyiségfejlesztés alkotó önfeltáró tréning
3. Játékmaraton – a játék mint módszer
4. Haladó élménypedagógia képzés. Megváltozott pedagógus szerepe- facilitátor pedagógus képzés
5. Rendezvényszervezés táborszervezés élménypedagógia alapokkal
6. Csapatépítő élménypedagógia- szervezeteknek, munkaközösségeknek


Táborvezető:
Orbán Imola (Bóbita egyesület)

időpontok, ár

Beiratkozás


fényképek

Beiratkozás a képzésre