Fotó tábor

Kapd lencsevégre telefonoddal
Mi is haladunk a korral, ezért úgy döntöttünk, hogy régi táborunkat az új igényekhez igazítjuk: tudtad, hogy már egy okostelefonnal is lehet profi fotókat készíteni? Tanuld meg telefonodat okosan használni és készítsd te a legjobb képeket!

Gyakran mondogatjuk, hogy a mai fiatalok folyton az interneten, Instagram-on “lógnak”. Valóban, nem a legjobb elfoglaltság, de azt kevesen tudják, hogy okosan is lehet használni ezeket a felületeket - ha már vannak. Ebben a rendhagyó fotó táborban szeretnénk megtanítani a gyerekeknek a tudatos jelenlétet az internet világában is, megismertetni velük a mindennapok profi fotózását akár egy telefon használatával is. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a fényképezőgépekkel már nem dolgozunk: akinek van és el tudja hozni a táborba, mutatunk néhány trükköt a hagyományos, ám jól bevált módszerekből is. A kreatív képszerkesztésen kívül közösségi játékok, strandolás és különböző tematikus fotózások várnak a gyerekekre.

Fotó tábor rövid programja:

A gyerekek a táborvezetők kíséretében indulnak vonattal a nagy állomásról, Marosvásárhelyről 14.30-kor, amit megelőz egy 13.45-kor történő gyülekező. Az érkezés Maroshévízre 17.30-kor lesz, amit 20 perces gyaloglás követ a Farkas-lak turistaházhoz. Marosvásárhelyen kívüli települések esetén kérjük a szülőket, hogy gyerekeikkel 17.00 és 18.00 óra között érkezzenek a Farkas-lak turistaházhoz, utolsó nap, távozáskor 13.00 és 14.00 óra között várjuk vissza a szülőket. A szobákba való elrendezés után ismerkedő játékok következnek, amit a vacsora követ. Evés után folytatjuk az esti programot, interaktív játékokat. A következő napokban a fő tevékenység a fényképezés lesz. Az első napot követően a gyerekek interaktív bemutatón vesznek részt, ahol megtanulják az okostelefonok, fényképezőgépek magasabb szintű működtetését, betekintést nyernek a fényképezés történelmébe szakképzett oktatóink által. A felhasznált tudást minden nap alkalmazni fogják gyakorlatban a megadott témának megfelelően. A tábor ideje alatt mindenki a saját témáján dolgozik, a választott témakörben igyekszik minél több fotót készíteni, amit majd megtanulnak még látványosabbá varázsolni a technikának köszönhetően. A fényképezés mellett nem marad el a kisebb távú túra sem (7 km) és a turisztikai látványosságok meglátogatása, mint például a termál vízesés. A gyerekek folyamatosan ösztönözve vannak a természet által a kreatív fotózásra, az esti órákban lehetőséget kapnak a csillagos égbolt és a fények szakszerű fotózására is. Utolsó előtti napon az egész napos strandolás alkalmával gyakorolhatják a vízalatti fotózást, amennyiben rendelkeznek a megfelelő készülékkel. Utolsó napra nem marad más, mint a kiértékelés, majd ebéd után, 14.25-kor a vonattal visszaindulunk Marosvásárhelyre. Az érkezés este 18.15-re várható a nagy állomásra.Tábor infó

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora (tea, forrásvíz)
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Oktatók száma: 3

Szállítás

Vonattal Marosvásárhelyről a táborba és vissza.

Szükséges kellékek

- fényképezőgép
- állvány (opcionális)
- fényforrás (opcionális)
- derítő (opcionális)


Extrém

Sportos

Kreatív

Nehézség

időpontok, ár

Korosztály: 12-18

kedvezmények

 

10%-os testvérkedvezmény

* A testvérkedvezmény egy táboron belüli iratkozás esetén érvényes
** A kedvezmények nem adódnak össze!


 

Beiratkozás

Beiratkozás a táborba