Fotó tábor

Kapd lencsevégre
A fényképezőgép őse a „camera obscura", amelyet i. e. 900-ban az arabok is használták. A fotográfia szélesebb körben való elterjedése a 19. századra tehető. Az első színes kép 1861-ben készült. 1959-ben került forgalomba az első teljesen automata fényképezőgép.

Képzeljük csak el, hogy azóta mekkora fejlődésen ment keresztük a fotózás, hiszen ma már egy okostelefonnal is lehet fényképet készíteni, amire bárki képes. Az általunk szervezett Fotó Tábor azonban többet szeretne nyújtani résztvevőinek. Azokat várjuk, akik minőségi, jól beállított, művészi képeket akarnak készíteni. Megtanuljuk, hogy hogyan kell a fényképezőgépet beállítani, komponálni, portréfotókat, természetfotókat készíteni.

Fotó tábor rövid programja:

A gyerekek a táborvezetők kíséretében indulnak vonattal a nagy állomásról, Marosvásárhelyről 14.30-kor, amit megelőz egy 13.45-kor történő gyülekező. Az érkezés Maroshévízre 17.30-kor lesz, amit 20 perces gyaloglás követ a Farkas-lak turistaházhoz. Marosvásárhelyen kívüli települések esetén kérjük a szülőket, hogy gyerekeikkel 17.00 és 18.00 óra között érkezzenek a Farkas-lak turistaházhoz, utolsó nap, távozáskor 13.00 és 14.00 óra között várjuk vissza a szülőket. A szobákba való elrendezés után ismerkedő játékok következnek, amit a vacsora követ. Evés után folytatjuk az esti programot, interaktív játékokat.

Az elkövetkezendő napokban a fő tevékenység a fényképezés lesz. Az első napot követően a gyerekek interaktív bemutatón vesznek részt, ahol megtanulják a fényképezőgépek magasabb szintű működtetését, betekintést nyernek a fényképezés történelmébe szakképzett oktatóink által. A felhasznált tudást minden nap alkalmazni fogják gyakorlatban a megadott témának megfelelően. A tábor ideje alatt mindenki a saját témáján dolgozik, a választott témakörben igyekszik minél több fotót készíteni, amit majd megtanulnak még látványosabbá varázsolni a technikának köszönhetően. A fényképezés mellett nem marad el a kisebb távú túra sem (7 km) és a turisztikai látványosságok meglátogatása, mint például a termál vízesés. A gyerekek folyamatosan ösztönözve vannak a természet által a kreatív fotózásra, az esti órákban lehetőséget kapnak a csillagos égbolt és a fények szakszerű fotózására is.

A tábor csúcspontja a 2000 m magasságban való fotózás a Kelemen-havasok Nemzeti Parkjában a Rekettyés-csúcson illetve a Jézer-tó körüli változatos és védett környezetet is lencsevégre kaphatják. Az 1750 m-en fekvő Jézer-tóig terepjáróval megyünk fel, majd egy rövid gyalogtúra során felemelkedünk a 2021 m-en magasodó Rekettyés-csúcsra, ahol lélegzetelállító kilátásban lesz részünk. A gyerekek megtapasztalhatják, milyen naplementét fényképezni 2000 m-en, majd az ereszkedést követően visszatérünk a Farkas-lak turistaházhoz. Utolső előtti napon az egésznapos strandolás alkalmával gyakorolhatják a vízalatti fotózást, amennyiben rendelkeznek a megfelelő készülékkel. Utolsó napra nem marad más, mint a kiértékelés, majd ebéd után, 14.25-kor a vonattal visszaindulunk Marosvásárhelyre. Az érkezés este 18.15-re várható a nagy állomásra.Mit tartalmaz?

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora (tea, forrásvíz)
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Szállítás

Vonattal Marosvásárhelyről a táborba és vissza.

Offroad túra:

a Kelemen-havasokban


Programok és kellékek

Kell hozni fényképezőgépet


Oktatók száma: 3
Táborvezetők:
Bartha Gergely

időpontok, ár

Kreatív lencse
2020-08-19 -> 2020-08-23
699 594.15 RON

(15 szabad hely)

Korosztály: 12-18

kedvezmények

 

10%-os testvérkedvezmény

 

Támogatók:
Pályáztunk, hogy segíthessünk!

Beiratkozás


fényképek

Beiratkozás a táborba