Túlélő tábor

Maroshévízi kiképző vakáció
Túlélni, de hogyan? Valószínűleg sosem fogsz olyan helyzetbe kerülni, amikor túlélési technikákat kell bevetned, de mi van ha mégis? Tudod mit kell tenned, ha eltévedsz az erdőben?
Hogyan tovább, ha rádesteledik? Mit ehető az erdőben? Hogyan küzd le az akadályokat? Ezekre tanítanak meg a profik. A túlélő tábor lényege, elsajátítani azt a tudást, ami nevel, megerősít és bármilyen élethelyzetben önbizalmat ad. Ezen kívül jól szórakozol, és talán életre szóló barátságokra teszel szert. Várunk!
Túlélő tábor rövid programja:

Aki Marosvásárhelyről és környékéről jön: a táborba vonattal, a csoportvezetők kíséretében utazunk. Mindenkinél kötelező módon kell legyen ellenőrző, amit érkezéskor oda kell adni a csoportvezetőnek, ő megvásárolja a jegyeket. Maroshévizen az állomástól 20 perces sétára van a Farkas-lak. Aki nem vonattal érkezik (más településről, más megyéből stb.): találkozunk a Farkaslak turistaháznál 17 órakor. Miután a tábor összes résztvevője megérkezett vacsorázunk. A tábor első délutánja ismerkedő, összerázó, csapatfejlesztő játékokkal telik. A következő napokon, délelőtt a tábor tematikájának megfelelő tevékenységek zajlanak. A tábor fő programja a 2 napos Kelemen-havas túra, melyet az időjárás függvényében ütemezünk be. Délután kirándulunk, játszunk. A délutáni programokban benne van a vízesés és egyéb turisztikai célpontok meglátogatása, strandolás, túrázás. Ha közbeszól az időjárás, akkor fedett helyiségben játszunk, szórakozunk. Szintén az időjárás függvényében. Utolsó nap, délelőtt kiértékeljük a tábori tevékenységeket, összecsomagolunk, és elbúcsúzunk. Aki vonattal utazik haza: a vonat 14:45-kor indul a maroshévizi vonatállomásról. Aki nem vonattal utazik haza: kérjük a szülőket 13:00 és 14:00 között jöjjenek a Farkaslak Turistaházhoz a gyerek után.

Túlélő tábor 12-18 éveseknek (Haladó szint):

A haladóknak szóló túlélő tábor fő programpontja a három napos túra. A Lomás patak mentén haladunk felfele, az első állomásunk a gyönyörű látványt nyújtó Kis Lomás vízesés melletti táborozóhely. Itt építjük meg az éjszakai menedéket, tüzet gyújtunk és gulyást főzünk. Másnap a Reketyés-tető (2021 m) érintésével, a Negoj Nyereg (1703) felé vesszük az irányt. Itt, ezen a történelmi helyen, táborozunk le. Az utolsó napon, reggel célba vesszük és meghódítjuk a Kelemen-havasok legmagasabb csúcsát, a Pietrosz csúcsot (2100 m). Aztán jön a következő kihívás, a 12 Apostol sziklacsoport. Ekkor már Szucsáva megyében vagyunk. A 12 Apostol egy hihetetlen látványt nyújt. Szigorú tekintetek ügyelik a tájat. A sziklacsoportot az évmilliók szelei emberi arcokká alakították. Innen leereszkedünk Gura Haiti településre, ott megnézzük a Megalitok Múzeumát és terepjáróval visszatérünk Maroshévízre. A Kelemen-havasok az egyik legfiatalabb hegylánculat. Az utolsó vulkáni kitörés 1,8-5 millió évvel ezelőtt történhetett, ezért maga a hegy és környéke egy hatalmas lávakőzeten található. E havasok valamikor Erdély és Moldávia határát képezték, jelenleg négy megye határa vonul itt végig: Hargita, Maros, Beszterce és Szucsáva.

Mit tartalmaz?

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

 
Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora (tea, forrásvíz)
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Szállítás

Vonattal Marosvásárhelyről a táborba és vissza.

Programok és kellékek

 

Oktatók száma: 4
Táborvezető:
Bartha Gergely

időpontok, ár

Tulelo tabor 12-18 eves halado szint
2018-08-07 -> 2018-08-12
690 RON

(18 szabad hely)

 

kedvezmények

 

10%-os tesvérkedvezmény

 

Beiratkozás


fényképek


Beiratkozás a táborba