Túlélő tábor

Maroshévízi kiképző vakáció
Túlélni, de hogyan? Valószínűleg sosem fogsz olyan helyzetbe kerülni, amikor túlélési technikákat kell bevetned, de mi van ha mégis? Tudod mit kell tenned, ha eltévedsz az erdőben? Hogyan tovább, ha rádesteledik? Mi ehető az erdőben? Hogyan küzd le az akadályokat?

Mit kell tenni, ha valaki eltéved az erdőben? Hogyan használjunk iránytűt? Milyen ehető ételt és innivalót rejt az erdő? Hogyan küzdjük le félelmeinket a sötét ismeretlennel szemben? Számtalan kérdés merülhet fel bennünk, ha kirándulni megyünk a hegyekbe. Általában nem is gondolnánk egy-egy hosszabb túra alkalmával, hogy akár az is megtörténhet, hogy egy éjszakát muszáj a csillagos ég alatt töltenünk….Ilyenkor nincs is fontosabb nyugalmunk megőrzésénél, érzékszerveinket kiélesítve a legjobb tudásunkat segítségül hívva nem átvészelni, hanem átélni ezt a nem mindennapi éjszakát. Ezekre tanítanak meg a profik. A túlélő tábor lényege elsajátítani azt a tudást, ami nevel, megerősít és bármilyen élethelyzetben önbizalmat ad. Ezen kívül jól szórakozol és talán életre szóló barátságokra teszel szert. A túlélő tábort első sorban olyan gyerekeknek ajánljuk, akiknek már nem újdonság a táborozás és szívesen kipróbálnának valami újat. Előnyt jelent ilyenkor a rendszeres testmozgás, sportolás, természetjárás, mivel több kilométer megtételéről van szó – természetesen gyalog. A tábor ideje alatt a gyerekek nemcsak edzettebbek lesznek, hanem kitartóbbak, céltudatosabbak, szorgalmasabbak is. Megtanulnak hatékonyan együttműködni nagy illetve kis csoportokban, alkalmazkodni és fegyelmezettnek lenni.

Túlélő tábor rövid programja:

A ebben az évben új túraútvonallal várjuk a kirándulni vágyó gyerekeket! Részletes leírást a tábor programjáról a lenti sorokban olvashatnak: A gyerekek a táborvezetők kíséretében indulnak vonattal a nagy állomásról, Marosvásárhelyről 14.30-kor, amit megelőz egy 13.45-kor történő gyülekező. Az érkezés Maroshévízre 17.30-kor lesz, amit 20 perces gyaloglás követ a Farkas-lak turistaházhoz. Marosvásárhelyen kívüli települések esetén kérjük a szülőket, hogy gyerekeikkel 17.00 és 18.00 óra között érkezzenek a Farkas-lak turistaházhoz, utolsó nap, távozáskor 13.00 és 14.00 óra között várjuk vissza a szülőket. A szobákba való elrendezés után ismerkedő játékok következnek, amit a vacsora követ. Evés után folytatjuk az esti programot, interaktív játékokat. Az elkövetkezendő napokban a fő tevékenység a túrázás, gyaloglás lesz, ezért második nap a környéket járjuk be (6 km) megismerve egymás teherbíró képességét, gyaloglási ütemét. Ebéd után a rövid ismertetőt követően közösen becsomagolunk, vigyázva arra, hogy semmi fontos ne maradjon otthon, majd felkészülünk a másnap induló gyalogtúrára. A Kelemen-havasokban történő túra első napján autókkal Palotailvára (Lunca Bradului) vesszük az irányt, ahonnan megkezdjük erdei utunkat a Pietrosz és Negoj patakok találkozásáig szintén autókkal. Ezután 3 órás gyalogút következik a Magyar Negoj – nyeregben lévő menedékházig (1700 m). Itt letáborozunk, gulyást főzünk, felkészülünk az éjszakára. Másnap reggel elindulnk meghódítani a Pietrosz-csúcsot (2100 m), amely 2 órás gyalogutat jelent, utána a Rekettyés-csúcs (2000 m) felé vesszük az irányt. Végigbarangolunk a letűnt idők nyomán, a régi román-magyar határvonalon, a Mária-Terézia útvonalat érintve. Következő úticél a Jézer-tó, majd a jégkorszaki tóból eredő Büdös-mentén leereszkedünk a Lomás-patak völgyébe, ahol várnak rank az autók. A két nap során megtett út hossza: 30 km. A hazatérést estebéd követi, az utolsó előtti nap a lazításé, amely strandolást jelent , amit az est fénypontja , a buli követ. Utolsó napra nem marad más, mint a kiértékelés, majd ebéd után, 14.25-kor a vonattal visszaindulunk Marosvásárhelyre. Az érkezés este 18.15-re várható a nagy állomásra.


Vad vizeken! Kanyoning (előfoglalással 8-10 fő számára)

A Forcamp csapata idén új, izgalmas kanyoning túrával bővíti ajánlatát! Ha szereted a rejtett helyeket, vad vizeket, csúszdákat, ereszkedést, akkor felejthetetlen élményben lesz részed! A Kis-Békás patakán történő túra nem igényel különösebb erőfeszítést, ajánlott kezdőknek és haladóknak egyaránt, akik szívesen túráznának nem mindennapi helyeken vízesések és csúszdák között.

Mi a kanyoning?
A túra során utunk szorosok és sziklák között vezet a patakban, alkalmanként leereszkedve kisebb sziklákon. Ez a sportág több féle technikát egyesít, mint például a mászást, gyaloglást, úszást, rappelezést. A szükséges felszerelést (kötelek, hámok, karabínerek, neoprén öltözet) biztosítjuk, a túra biztonságosan történik szakképzett vezető segítségével. 12 éven felülieknek.

Tábor infó

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

 
Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora (tea, forrásvíz)
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Oktatók száma: 3

Szállítás

Vonattal Marosvásárhelyről a táborba és vissza.

Programok

- 20 km-es túra 2 nap alatt a Kelemen-havasokban
- kintalvás 1 éjszaka a Kelemen-havasokban
- offroad

Szükséges kellékek

- 40 litres hátizsák
- hálózsák (kb 10 fokra)
- izolír
- túrabakancs
- esőköpeny
- fejlámpa
- 1 litres palack
- iránytű (opcionális)


Extrém

Sportos

Kreatív

Nehézség

időpontok, ár

Hódítsuk meg a Kelem-havasokat! túlélő tábor 9-18 év
2023-08-06 -> 2023-08-11
1450 RON

(26 szabad hely)

 

kedvezmények

 

10%-os testvérkedvezmény

* A testvérkedvezmény egy táboron belüli iratkozás esetén érvényes
** A kedvezmények nem adódnak össze!


 

Beiratkozás






Beiratkozás a táborba