s

Légy a jövő mérnöke!

Lego-robotika táborral bővítjük kínálatunkat!
Táborunk azokat a gyerekeket szólítja meg, akik már ebben a korban érdeklődnek az informatikai rendszerek, a programozás, a mérnöki „kütyük” iránt, felkelti az érdeklődésüket a számítógépek, motorok,

telefonok, modern technikai eszközök működése. . Ez a kurzus betekintést enged a jelen és a jövő gépeinek működésébe. A gyerekek megismerik azoknak a hétköznapi eszközöknek a működését, mint például egy autó, egy telefon egy táblagép vagy akár egy felvonó. Lépésről-lépésre haladva a résztvevő gyerekek megtanulják a legorobot építést és irányítását. Pontosabban azt, hogy hogyan kell összerakni egy intelligens robotot, irányítani annak mozgását, érintését vagy akár beszéltetni. Az érdeklődők játékos formában, észrevétlenül sajátíthatják el a grafikus programozási nyelvek és a vezérléstechnika alapjait. Így már egész fiatal korban valós mérnöki kihívások során is használt módszerekkel ismerkednek meg a diákok. Miért jó ez? Fejlődik a kreativitásuk, erősödik bennük a csapatszellem, az irányításra való készség, építőkészség, megtanulnak rendszerben gondolkodni, olyan tudásra tesznek szert, amivel később „kenyérkereső” felnőtté válnak egy olyan világban, aminek a programozás, a számítógépes technika az alapja.

Lego-robotika tábor rövid programja:

A gyerekek a táborvezetők kíséretében indulnak vonattal a nagy állomásról, Marosvásárhelyről 14.30-kor, amit megelőz egy 13.45-kor történő gyülekező. Az érkezés Maroshévízre 17.30-kor lesz, amit 20 perces gyaloglás követ a Farkas-lak turistaházhoz. Marosvásárhelyen kívüli települések esetén kérjük a szülőket, hogy gyerekeikkel 17.00 és 18.00 óra között érkezzenek a Farkas-lak turistaházhoz, utolsó nap, távozáskor 13.00 és 14.00 óra között várjuk vissza a szülőket. A szobákba való elrendezés után ismerkedő játékok következnek, amit a vacsora követ. Evés után folytatjuk az esti programot, interaktív játékokat. Az elkövetkező napokban a gyerekek szakórákon vesznek 10.00-14.00 óra között, elméleti és gyakorlati tudást szerezve. Az oktatás a csoportnak megfelelő szinten zajlik. Ebéd után a pihenőt követően folytatjuk a gyakorlati órát, közösségi játékokat játszunk. A további napokban sor kerül egy rövid, 5 km-es túrára is, ahol megismerhetik a környék jellegzetes hegyvonulatait, növényvilágát, a termál vízesést. A több napos alkotást utolsó előtti nap strandolással koronázzuk meg, amit az est fénypontja , a buli követ. Utolsó napra nem marad más, mint a kiértékelés, majd ebéd után, 14.25-kor a vonattal visszaindulunk Marosvásárhelyre. Az érkezés 18.15-re várható a nagy állomásra.

Tábor infó

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora, tea, forrásvíz
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Oktatók száma: 2

Utazás

Vonattal Marosvásárhelyről a táborba és vissza.

Programok és kellékek

- Grafikus programozás elsajátítása
- Laptopot biztosítunk
- Lego alkatrészeket biztosítunk


Extrém

Sportos

Kreatív

Nehézség

időpontok, ár

Korosztály: 10-18

kedvezmények

 

10%-os testvérkedvezmény

* A testvérkedvezmény egy táboron belüli iratkozás esetén érvényes
** A kedvezmények nem adódnak össze!


Beiratkozás


fényképek

Beiratkozás a táborba