Bushcraft tábor

Fedezd fel a Görgényi-havasok rejtett szépségeit és kalandjait egy izgalmas bushcraft és kalandtábor keretében, melyet fiatalok számára szervezünk.

Gazdagodás és Fejlődés:

A tábor során a gyerekek számos készségben és ismeretben gazdagodnak, amelyek nemcsak a természetben, de az élet más területein is hasznosak lehetnek:
- Bushcraft Készségek: A résztvevők megtanulják, hogyan építsenek éjszakai menedéket csapatokra osztva, megismerkednek a természetes anyagokból történő építkezés fortélyaival.
- Fontos Ismeretek: olyan készségek, mint víz tisztítása, tűzgyújtás és tájékozódás elsajátítása. Csapatmunka és Vezetői Készségek: A kintalvás és a közös főzés, különösen a gulyásfőzés, remek lehetőséget biztosít a csapatmunka gyakorlására és a vezetői képességek fejlesztésére.
- Felelősségvállalás: az éjszakai őrködés a tűz mellett fejleszti a felelősségtudatot és az önállóságot. Természeti Ismeretek: A Görgényi-havasok flórájának és faunájának megismerése, valamint az ökológiai lábnyom csökkentésének fontossága.

Különleges Élmények:
Szakképzett Oktatók: A programot tapasztalt, szakképzett oktatók vezetik, akik biztosítják a biztonságot és a minőségi tudásátadást.
Közösségi Élmény: A tábor nemcsak kihívásokkal, hanem örömmel és barátságokkal is teli. A résztvevők életre szóló emlékeket és barátságokat szerezhetnek.
Személyes Fejlődés: A tábor során a résztvevők kihívásokkal néznek szembe, amelyek segítenek bátorságukat, önállóságukat és problémamegoldó képességeiket fejleszteni.

Kaland tábor rövid programja:

Első nap a Farkas-lakba való érkezést követően sor kerül ismerkedő, jégtörő játékokra, a házirend megbeszélésére és az első, közös vacsorára. Második nap ebédig egy 6 km-es körtúrát teszünk meg a termál vízesésig gyógynövény- és helyismerettel tarkítva. Ebéd után csapatépítő, csapatösszerázó játékok következnek. Harmadik nap a felkészülünk a kintalvásra: a résztvevő gyerekek bemutatókon vesznek részt, ahol megtanulják a tájékozódás módszereit, hogyan lehet tiszta vizet előállítani, bushcraft technikákat, mire kell figyelni kinti menedék építésénél, stb. Ezeket csoportokban, gyakorlatban is kipróbálják. Délután a csomagolás következik a másnapi kintalváshoz. Negyedik nap reggel felkerekedünk és kb. 3 km megtétele után megérkezünk a Gaina patak völgyébe, a táborozóhelyre. A hely kialakítása következik, menedékek építése ágakból, gulyásfőzés és a környék felfedezése. Éjszaka minden csapat oktatói jelenléttel őrzi majd a tábortüzet. Ötödik nap reggel visszasétálunk a kabannához, majd egy kiadós reggeli után lazítás következik a helyi termálvizű strandon. Este a tábort egy partyval koronázzuk meg. Utolsó nap a csomagolás után relaxáló, festő programon vehetnek részt a gyerekek, majd a kiértékelés, táborzárás és ebéd után nem marad más, mint a hazautazás.

Tábor infó

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

 
Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora (tea, forrásvíz)
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Oktatók száma: 3

Szállítás

Egyénileg kell megoldani.

Programok

- Buschraft tippek
- kintalvás 1 éjszaka

 

Szükséges kellékek

- 40 litres hátizsák
- hálózsák (kb 10 fokra)
- izolír
- túrabakancs
- esőköpeny
- fejlámpa
- 1 litres palack
- iránytű (opcionális)


Extrém

Sportos

Kreatív

Nehézség

időpontok

A rejtett volgyek titka - bushcraft es kaland a Gorgenyi-havasokban 8-14 eveseknek
2024-08-09 -> 2024-08-14
1600 1,440.00 RON

(14 szabad hely)

 

kedvezmények

 

10%-os testvérkedvezmény

* A testvérkedvezmény egy táboron belüli iratkozás esetén érvényes
** A kedvezmények nem adódnak össze!


 

Támogatók:

Beiratkozás


Képekért látogassa meg a oldalunkat!

Beiratkozás a táborba