Fotó tábor

Kapd lencsevégre
A fényképezőgép őse a „camera obscura", amelyet i. e. 900-ban az arabok is használták. A fotográfia szélesebb körben való elterjedése a 19. századra tehető. Az első színes kép 1861-ben készült. 1959-ben került forgalomba az első teljesen automata fényképezőgép.

Képzeljük csak el, hogy azóta mekkora fejlődésen ment keresztük a fotózás, hiszen ma már egy okostelefonnal is lehet fényképet készíteni, amire bárki képes. Az általunk szervezett Fotó Tábor azonban többet szeretne nyújtani résztvevőinek. Azokat várjuk, akik minőségi, jól beállított, művészi képeket akarnak készíteni. Megtanuljuk, hogy hogyan kell a fényképezőgépet beállítani, komponálni, portréfotókat, természetfotókat készíteni.

Fotó tábor rövid programja:

A gyerekek a táborvezetők kíséretében indulnak vonattal a nagy állomásról, Marosvásárhelyről 14.30-kor, amit megelőz egy 13.45-kor történő gyülekező. Az érkezés Maroshévízre 17.30-kor lesz, amit 20 perces gyaloglás követ a Farkas-lak turistaházhoz. Marosvásárhelyen kívüli települések esetén kérjük a szülőket, hogy gyerekeikkel 17.00 és 18.00 óra között érkezzenek a Farkas-lak turistaházhoz, utolsó nap, távozáskor 13.00 és 14.00 óra között várjuk vissza a szülőket. A szobákba való elrendezés után ismerkedő játékok következnek, amit a vacsora követ. Evés után folytatjuk az esti programot, interaktív játékokat.
Megújul fotó táborunk! Idén megtanulhatják a gyerekek, hogyan kell kreatívan fotózni utómunka nélkül, például hogyan készíthetünk esős portrét ha nem is esik az eső és photoshop-ot sem alkalmazunk. Napjainkban elmaradhatatlan a selfie-fotók készítése a fiatalok körében, ezért megtanítjuk nekik az előnyös és helyes selfie-fotózást is. Továbbá kipróbálhatják a számítógépes fényképfeldolgozást is, melyhez laptopokat biztosítunk.
Az elkövetkezendő napokban a fő tevékenység a fényképezés lesz. Az első napot követően a gyerekek interaktív bemutatón vesznek részt, ahol megtanulják a fényképezőgépek magasabb szintű működtetését, betekintést nyernek a fényképezés történelmébe szakképzett oktatóink által. A felhasznált tudást minden nap alkalmazni fogják gyakorlatban a megadott témának megfelelően. A tábor ideje alatt mindenki a saját témáján dolgozik, a választott témakörben igyekszik minél több fotót készíteni, amit majd megtanulnak még látványosabbá varázsolni a technikának köszönhetően. A fényképezés mellett nem marad el a kisebb távú túra sem (7 km) és a turisztikai látványosságok meglátogatása, mint például a termál vízesés. A gyerekek folyamatosan ösztönözve vannak a természet által a kreatív fotózásra, az esti órákban lehetőséget kapnak a csillagos égbolt és a fények szakszerű fotózására is.
Utolsó előtti napon az egésznapos strandolás alkalmával gyakorolhatják a vízalatti fotózást, amennyiben rendelkeznek a megfelelő készülékkel. Utolsó napra nem marad más, mint a kiértékelés, majd ebéd után, 14.25-kor a vonattal visszaindulunk Marosvásárhelyre. Az érkezés este 18.15-re várható a nagy állomásra.Tábor infó

Elszállásolás:

A Farkas-lak turistaházban, 7 hálószoba, vendeglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli

Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora (tea, forrásvíz)
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Oktatók száma: 3

Szállítás

Vonattal Marosvásárhelyről a táborba és vissza.

Szükséges kellékek

- fényképezőgép
- állvány (opcionális)
- fényforrás (opcionális)
- derítő (opcionális)


Extrém

Sportos

Kreatív

Nehézség

időpontok, ár

Korosztály: 12-18

kedvezmények

 

10%-os testvérkedvezmény

* A kedvezmények nem adódnak össze!


 

Beiratkozás


fényképek

Beiratkozás a táborba