Iskolai konfliktuskezelés élménypedagógiai módszerekkel pedagógusok számára Besnyi Szabolcs trénerrel

calendar
2024-11-22 - 2024-11-24

A Forcamp Egyesület idén is megszervezi pedagógusok számára konfliktuskezelés képzését Besnyi Szabolcs tréner együttműködésével. A pedagógusok segítségére szolgálunk, akik nap
...
Ezzel a projekttel megmutatjuk a tanároknak, tanítóknak hogy miért fontos az élménypedagógia a mindennapi életben, és hogyan alkalmazzák hatékonyan. Szeretnénk motiválni a pedagógusokat az iskolai környezeten kívül, hogy ismerjék meg a nem formális oktatást és ennek a módszernek az előnyeit, melyet így az iskolában is könnyedén alkalmazni tudnak.
Péntektől vasárnapig olyan kurzust szervezünk a pedagógusoknak, amelyen keresztül élményjátékokkal csökkenthetik a gyerekek szorongását, hatékonyan oldhatják meg a tanórán felmerült konfliktust, motiválhatják a tanulókat. A pedagógusok ugyanakkor azt is megtapasztalhatják, hogy milyen tevékenységet, játékot érdemes játszani, amivel a gyerekek fogékonyabbak lesznek, lekötik a figyelmüket, és szabadidejükben nem a telefonra koncentrálnak.
A tanfolyam pénteken 16:00-kor kezdődik és vasárnap 15:00-ig tart Maroshévízen, a Farkas-lakban.
Az ár tartalmazza a teljes ellátást (szállás, étkezések), tanfolyamot.
Ez a program a Maros Megyei Tanács támogatásával valósul meg. A helyek száma korlátozott.

Besnyi Szabolcs, tréner:
“Tizennégy évesen, 1993-ban részt vettem életem első táborában, Moravicán (Bácskossuthfalván) a szülőfalumban. Hatalmas élmény volt szervezőnek lenni, táboroztatni. Azóta számolom az évet tábortól táborig.
Nem az volt igazán fontos, hogy mi történik év közben, hanem az ami a táborban! És az a vágy, ami hajtott egyre erősebben égett bennem. Nem tudtam ellenállni a kísértésnek és 20 évesen a barátaimmal életre hívtuk a VIGYORI gyerekanimátor csoportot. A szervezet nem csak több 100 gyerekprogramot szervezett Magyarország és Szerbia területén a vezetésem alatt, hanem erős hatással volt a felnőttévállásomra is. Képzésekre, gyerek rendezvényekre, fesztiválokra, táborokba jártam. Csak később döbbentem rá arra, hogy ez a remek szórakozás milyen meghatározó tanulás is volt. Méghozzá tapasztalati tanulás!
Persze időközben éltem a “civil” életemet is és munkába álltam. 2006-ban már párhuzamosan három helyen dolgoztam. Akkor jött a nagy felismerés, hogy hiába dolgozom, ha nincs időm élni. Egy évre rá meghoztam életem egyik legkeményebb döntését és váltottam! Minden addigi munkámat befejeztem és elkezdtem azzal foglalkozni, amit igazán szeretek:
Mások és saját magam fejlesztésével!”
calendar Tábor ár: 300  RON
calendar Helyek száma: 1