Hagyományőrző tábor családoknak

Hagyományőrző tábort szervezünk családok részére!

Célunk őseink életmódjának felelevenítése egykori tevékenységeik által. Célcsoportunk olyan családok, akik szívesen ápolják hagyományaikat, érdeklődnek az íjászat és lovaglás iránt, akik ki szeretnék próbálni a hagyományos kézműves tevékenységeket - mint

pédául a nemezelés -, szívesen tanulnának népi gyermekjátékokat. Értékteremtő programunkkal közelebb kerülnek családjaink a magyar népi kultúrához, részesei lesznek a hagyományőrzésnek. Gyerekeknek szervezett hagyományőrző táboraink után rájöttünk, hogy igény van a családos programokra is, ahol együtt van a család apraja-nagyja és közösen tevékenykednek, játszanak, alkotnak.

Hagyományőrző tábor rövid programja:

Hat napos hagyományőrző táborunk 25 család számára szól, akik szeretnék átélni az összetartozás élményét hagyományos kézműves tevékenységekkel (nemezelés, fafaragás), lovaglással, íjászattal, közös népdaltanulással, tábortűzzel és rendhagyó történelem órákkal. 10 helyet hirdettünk meg turistaházban való alvásra, míg 15 hely a sátorozóknak kedvez. Mindkét esetben az étkezések, programok közösen zajlanak a Farkas-lak turistaházban és környékén. Érkezés, gyülekezés első tábori nap a Farkas-lak turistaháznál, este 18.00 órakor. A megérkezés, elhelyezkedés után ismerkedés következik, hangulatoldó játékok formájában, amit közös vacsora követ. Az elkövetkező napok fő tevékenységei (lovaglás, íjászat, nemezelés) 10.00-14.00 óra között zajlanak, amelyeken a családok körforgásszerűen vehetnek részt, több műhelyt, helyszínt kialakítva. Ebéd után a 16.00 óráig tartó pihenést rendhagyó történelem óra követi, mely szórakoztató kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A vacsora utáni órákat közös tevékenységekkel, népdaltanulással zárjuk. Utolsó előtti nap nem maradhat el a strandolás sem. A tábor megkoronázása képpen utolsó este a kis íjászok lángra lobbantják tüzes nyilaikkal az égig érő tüzet, kürt vagy pásztorfurulya kíséretében. Táborzárásként utolsó nap kiértékeljük az együtt eltöltött idő, amit ebéd után 15.00 órakor a hazautazás követ.

Mit tartalmaz?

Elszállásolás:

10 hely a turistaházban hálószoba, vendéglő, fürdőszoba, fürdődézsa, játszótér, tiroli
15 sátorhely

Étkezés

Reggeli, ebéd, vacsora, tea, forrásvíz
Étkezések közt gyümölcsöt szolgálunk fel.

Utazás

Vonattal Marosvásárhelyről a táborba és vissza.

Programok és kellékek

Lovaglás, íjászat, nemezelés


Oktatók száma: 6
Táborvezetők:
Major Zsófia, Bartha Gergely

időpontok, ár

 

kedvezmények

 

Beiratkozás


fényképek

Beiratkozás a táborba